Lär barn och unga att sälja och tjäna pengar

Bland det viktigaste vuxna kan lära barn och ungdomar är att arbeta, fullgöra projekt och kunna tjäna pengar. Då kommer de att klara sig i livet. Är du lärare eller tränare? Lär dina barn och unga att sälja för klubben eller skolan, så kan ni sedan göra något roligt tillsammans.

Tjäna pengar till klassen och laget

Learning by doing. Det är så viktigt att barn och ungdomar får lära sig praktisk kunskap som de har nytta av hela livet. Bland det viktigaste de kan lära sig är att uppnå mål, som att få göra en resa tillsammans. Eller få råd med snygga klubbkläder. Som lärare eller ledare kan du hjälpa dina barn och ungdomar genom att de får sälja bra produkter. Då lär de sig att sälja och hur man uppnår sina mål och drömmar. Ni bör satsa på att sälja produkter som folk köper till vardags, men av lite bättre kvalitet. Med bättre kvalitet så får ni en större förtjänst, samtidigt som många gladeligen kommer att handla av er. Det är ju för att hjälpa de lokala barnen och ungdomarna, vilket många vuxna gärna gör. Vänd er till SäljDirekt och sälj parmesanost kaffe och herrgårdsljus med god förtjänst. Fina produkter som mammor, pappor, mormor, morfar, farfar och farmor gärna köper. Parmesanosten och kaffet ger 40 procent i förtjänst, medan herrgårdsljusen ger hela 50 procent i vinst. SäljDirekt har även andra produkter som ni kan sälja.

Lär dem försäljning

När ni säljer till skolan eller föreningen får barn och ungdomar en möjlighet att lära sig hur man praktiskt organiserar och genomför ett projekt, att sälja, tjäna pengar och ta ansvar. Låt dem vara med på hela processen, så kommer de att kunna ta ett ännu större ansvar nästa gång. Förutom att du hjälper dem inför vuxenlivet. Som vuxen behöver du leda projektet, men försök att ta ett steg tillbaka. Var mer av ett bollplank som ser till att allting blir gjort, än att du tar över allt från första stund. Samla alla i klassen eller laget. Fråga dem hur de tror att man ska organisera. Skriv upp olika idéer på tavlan. Dock måste du dela in dem i grupper, så att det blir bra grupper där ingen blir utanför.

Gå runt och sälja

Du kan behöva hjälpa dem att komma på bra försäljningsfraser. Dock kommer du ha några barn eller unga som är naturliga försäljare, som lätt kommer att kunna hjälpa sina klasskamrater. Samtala om det innan ni beger er ut, så att alla ändå vet vad de kan säga och på så sätt känner sig lite tryggare i situationen. Det är ganska smart att ha en försäljare i varje grupp. Barnen kan sälja utanför matbutiker, gå runt och knacka på hos folk och naturligtvis på klubbtävlingar. Det som är så bra med just kaffe, parmesanost och ljus, är ju att det är sådant som finns i så gott som alla hem. Ok, alla har inte alltid parmesanost hemma, men det är en vardagslyxvara som förgyller helgen. Därför blir det lätt att sälja dessa varor, särskilt kaffe, som väldigt många dricker.