Hitta rätt genom en yrkesutbildning

Trots att tekniken går framåt och vi blir allt mer bekväma, finns det forskning som talar om att vi har allt svårare att koncentrera oss och har svårt att anpassa oss efter dagens normer. För det som inte har utvecklats är hur våra hjärnor fungerar. Med andra ord är våra hjärnor gjorda för ett liv på savannen. Ett liv där man levde för dagen. Var fysiskt aktiva, gjorde vad som krävdes för dagen och aldrig riktigt kunde känna sig så pass avslappnad som man gör större delen av tiden idag. Allt handlade om att överleva.

Att många har svårt att sitta still och koncentrera sig i ett klassrum är inget konstigt. Hade man en diagnos under tiden man levde på savannen var man antagligen den som fick stammen att leva vidare, medan detta anses vara något dåligt i dagens samhälle. Men istället för att arbeta emot våra egna kroppar och hjärnor borde vi lära oss att anpassa oss utefter hur våra hjärnor fungerar.

Hittar man inte sitt drömjobb på https://theplace.se/ rekryterings hemsidor eller saknar erfarenheten för att få drömjobbet, kan man alltid gå en yrkesutbildning. Yrkesutbildningar passar även dig som inte känner dig gjord för att sitta i en skolbänk. Här blandar man teoretiska kunskaper med att aktivt prova på arbetet i form av LIA-praktiker.

Perfekt för dig som inte vill lägga lång tid på studier, lär dig bäst genom att göra samt att du under skolgången även arbetar upp ett CV. Många hittar även sin framtida arbetsplats under yrkesutbildningen när dom praktiserar.

Fördelar med yrkesutbildning

– Praktiskt inlärning på arbetsplats

– Utökat CV under skolgången

– Mer aktiva grupparbeten som visar hur kunskaper används i verkliga livet

– Endast två års utbildning